Oto jak świąteczne desery wyglądają na całym świecie!

Każdy kraj ma swoje własne świąteczne tradycje żywieniowe. Na przykład w Stanach Zjednoczonych zawsze jedzą indyka w Święto Dziękczynienia. Boże Narodzenie i Nowy Rok to szczególny czas w kulturach wielu narodów, a każdy z nich ma swoje menu świąteczne.

Francja

Anglia

Islandia

Szkocja

Irlandia

Australia

Reklama

Meksyk

Portugalia

Grecja

Węgry

View this post on Instagram

Dobos torta🍁🍂 Za one koji vole stare, dobre, jake torte i koji bas imaju vremena za 6 kora i zezanje sa karameliziranim secerom….predivna, ali treba vremena….E, sad i recept: . Kore: . 6×2 jaja 6×2 kasike secera 6×2 kasike brasna 6x pola kasike soka cedjenog limuna Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti dobro 2 belanca, dodati secer, mutiti jos 2-3 minuta, dodati sok od limuna i zumanca. Mutiti jos 1-2 minuta i rucno umesati 2 kasike brasna. Obloziti papirom kalup za torte 28, izliti testo, poravnati i peci 13-14 minuta. I tako 6 PUTA. Papir skidati sa kora dok su tople i nikako ne stavljati jednu na drugu da se ne zalepe. . Fil: 8 jaja (velikih) 300 g secera 2 vanil secera 1 vanil secer burbon Kuvati na pari 10 minuta, sve vreme muteci mikserom. U to dodati . 250 g cokolade za kuvanje-sitno iseckane i mutiti jos 2-3 minuta dok se cokolada ne istopi. Ostaviti da se ohladi. U ohladjeni fil dodati 300 g putera sobne temperature. Doooobro izmutiti. Filovati 5 ohladjenih kora. Premazati filom i sa strane. Na sestu ide karamel od secera. . Eeeeee, sad secerna glazura, majcice mila😂 . 300 g secera otopiti na blagoj temperaturi(ja na 8 od mogucih 14). Kad secer postane kao med, skinuti sa sporeta i dodati 1 kasiku procedjenog soka od limuna i 1 kasiku punu putera (cuvajte ruke-bukne). Dobro izmesati dok masa ne postane kompaktna. Preliti po sestoj kori i BRZO nozem razvuci. Sacekati malkice da se ohladi i nozem prolaziti kroz karamel oznacavajuci parcice torte. Ja sam moju na pola, pa na cetvrt i tako na 16 delova. Noz svaki put operete i provucete kroz puter ili margarin. Nije jednostavno, ali to je dobos torta. Nije se dala ona, ali nisam ni ja. Kad se ohladi, staviti na vec filovanu tortu. Mada u receptu pise da se malo fila ostavi za dekoraciju, ja sam zaboravila i zakamuflirala sve nutelom. #dobostorta #torte #tortas #biscuit #biscotti #gateaux #kakor #desserts #delicious #torta #jummy #cakes #cakelover #lecker #leckerschmecker #cookies #instagood #instapastry

A post shared by @ dragana_isakovic on

Łotwa

Litwa

View this post on Instagram

#kūčiukai

A post shared by Loreta Bižokaitė Puodžiukė (@loreta.puodziuke) on

Włochy

Reklama
Skomentuj
PRZEWIŃ W DÓŁ, ABY PRZECZYTAĆ NASTĘPNY ARTYKUŁ
Wyślij znajomemu