Robisz zwykłe naleśniki… (chyba wiesz jak, co nie?)
Do naciętej wzdłuż parówki wkładamy kawałki sera… albo owijamy parówkę serem… albo cokolwiek innego.
Gotową parówę owijamy naleśnikiem i podsmażamy na patelni.
Możesz jeszcze skorzystać z alternatywy i upiec parówki w cieście francuskim.
Jeżeli masz ciasto of course…
(Bo każdy normalny człowiek posiadający pustą lodówkę ma ciasto francuskie)
Jeżeli trzeba szybko wykonać kąpiel wodną np. żeby rozpuścić czekoladę, to wystarczy ci do tego czajnik.
Włóż swoją czekoladę do jakiegoś naczynia, które nie pęknie pod wpływem ciepła, w momencie kiedy woda zacznie się gotować trzymaj naczynie nad czajnikiem.
Niecała minuta i roztopione!
PS
Działa też na ser. Potwierdzone info.
Słyszałeś już pewnie o grillowaniu za pomocą żelazka, prawda?
Wiesz, że kiedy masz ochotę na grillowaną, chrupką kiełbaskę – wcale nie musisz rozpalać grilla, ani brudzić żelazka?
Możesz pokroić kiełbasę w plasterki, ułożyć na talerzu i wstawić na kilka minut do mikrofalówki.
Mocno podgrzane i wytopione z tłuszczu smakują jak chipsy!
Zamiast mleka do garnka wlej wodę, dosyp cukru i wrzuć pokrojone w owoce (np. jabłko).
Zrobi się fajny dżemik, a na koniec wsyp budyń.
Nie będzie ani wodniste (tak jak to zazwyczaj dzieje się z robieniem budyniu na samej wodzie), a kawałki owoców świetnie ubarwiają cały deser.
Michael Jackson nie był tylko Królem Popu ani niesamowitym tancerzem — był także ojcem, który…
Artystka makijażu Julia Ismailova nie jest jedyną, która faktycznie realizuje efekt „wow”, jeśli chodzi o…
Pojawił się nowy raport, który może sprawić, że ponownie rozważysz swoją kolejną przygodę na targu…
Simon Dell zawsze interesował się fotografią przyrodniczą i osiem lat temu kupił swoją pierwszą lustrzankę…
Poznaj Tehrella, artystę, którego murale zamieniają ściany w trójwymiarowe światy, które wydają się żywe.
Jocelyn Wildenstein, nazywana „Catwoman”, „The Lion Queen”, a nawet „The Bride of Wildenstein” to szwajcarska…