Robisz zwykłe naleśniki… (chyba wiesz jak, co nie?)
Do naciętej wzdłuż parówki wkładamy kawałki sera… albo owijamy parówkę serem… albo cokolwiek innego.
Gotową parówę owijamy naleśnikiem i podsmażamy na patelni.
Możesz jeszcze skorzystać z alternatywy i upiec parówki w cieście francuskim.
Jeżeli masz ciasto of course…
(Bo każdy normalny człowiek posiadający pustą lodówkę ma ciasto francuskie)
Jeżeli trzeba szybko wykonać kąpiel wodną np. żeby rozpuścić czekoladę, to wystarczy ci do tego czajnik.
Włóż swoją czekoladę do jakiegoś naczynia, które nie pęknie pod wpływem ciepła, w momencie kiedy woda zacznie się gotować trzymaj naczynie nad czajnikiem.
Niecała minuta i roztopione!
PS
Działa też na ser. Potwierdzone info.
Słyszałeś już pewnie o grillowaniu za pomocą żelazka, prawda?
Wiesz, że kiedy masz ochotę na grillowaną, chrupką kiełbaskę – wcale nie musisz rozpalać grilla, ani brudzić żelazka?
Możesz pokroić kiełbasę w plasterki, ułożyć na talerzu i wstawić na kilka minut do mikrofalówki.
Mocno podgrzane i wytopione z tłuszczu smakują jak chipsy!
Zamiast mleka do garnka wlej wodę, dosyp cukru i wrzuć pokrojone w owoce (np. jabłko).
Zrobi się fajny dżemik, a na koniec wsyp budyń.
Nie będzie ani wodniste (tak jak to zazwyczaj dzieje się z robieniem budyniu na samej wodzie), a kawałki owoców świetnie ubarwiają cały deser.
Ashraful Arefin jest zawodowym fotografem. Podczas podróży miał okazję uchwycić niesamowite zdjęcia różnych zwierząt.
W erze aparatów wszyscy staliśmy się bardziej sceptyczni niż wielu naszych przodków.
Dzieci mają tendencję do życia we własnym świecie, który nie pasuje do naszej rzeczywistości. Nie…
Gdy David Beckham obchodził 49. urodziny, jego syn Romeo James Beckham zamieszał w mediach społecznościowych,…
Wielu pracowników ceni sobie południową przerwę. Ale dla niektórych ta przerwa nie polega tylko na…
Dzień Matki zbliża się wielkimi krokami, a ludzie przeszukują sklepy i Internet w poszukiwaniu idealnego…