Kategorie: Rozrywka

7 potraw, których nigdy nie powinieneś odgrzewać w mikrofalówce!

Wynaleziona przypadkowo w latach czterdziestych XX wieku kuchenka mikrofalowa jest obecnie jednym z głównych urządzeń kuchennych w każdym domu. Chociaż to urządzenie oznacza wygodę gotowania i odgrzewania, istnieją określone rodzaje żywności, których za wszelką cenę nie można podgrzewać w mikrofalówkach.

Jesteśmy tutaj, aby pomóc ci zachować bezpieczeństwo i zdrowie. Dzięki temu artykułowi zmniejszasz szanse na potencjalny przypadek, który może się wydarzyć.

1. Ugotowane jajko

2. Marchewki

3. Przetworzone mięso

4. Woda

5. Papryczki chili

6. Kurczak

7. Zupa pomidorowa lub sos pomidorowy

Reklama
Share
Tagi: jedzenie

Najnowsze

23 ujmujące ujęcia z Google Street View, które pokażą Ci Polskę

Czego powinniśmy się trzymać podczas kwarantanny? Podróżowania online! Na przykład po Polsce. Oto zbiór uroczych…

3 godziny temu

22 zmiany w życiu, które następują po przygarnięciu zwierzaka

Rozważ wszystkie konsekwencje Chcesz mieć zwierzaka — ale czy pomyślałeś o wszystkich zmianach, które się…

5 godzin temu

Japoński artysta kulinarny: 11 najsłodszych dzieł

Wprowadzenie do kyaraben Jeśli zdarza Ci się patrzeć na talerz i nie czuć żadnej radości…

5 godzin temu

38 razy, gdy psy zasłużyły na najlepsze domki i ludzie podjęli wyzwanie

Psy, podobnie jak ludzie, potrzebują bezpiecznego i wygodnego azylu, by żyć zdrowo i szczęśliwie. Sposobów…

5 godzin temu

50 pełnych sarkazmu komiksów

Steve Nelson potrafi rozśmieszyć prostotą Komiksy Steve'a Nelsona udowadniają, że nie potrzeba miliona szczegółów, żeby…

5 godzin temu

38 tatuażowych wpadek, które dowodzą, że nie każdy pomysł nadaje się na skórę

Wzrost popularności tatuaży — i ryzyko wpadek Tatuaże nigdy nie były tak modne, a artyści…

5 godzin temu