Kategorie: Rozrywka

Czekoladowa śmierć – nie pożałujesz, kiedy odważysz się jej skosztować!

Połączenie zamiłowania do jedzenia i mrożących krew w żyłach horrorów nie mogłaby nie poskutkować efektownym eksperymentem kulinarnym. Autor deseru jest szczęśliwy, mogąc jednocześnie zdegustować i zachęcić swoich gości do jedzenia. Stworzył czekoladową kreację w makabrycznej odsłonie – tak prezentuje się jego ukończone dzieło:

Bazę deseru stanowi pyszny tort z ciemnej czekolady.

Podczas gdy ciasto stygnie, w foremce przygotowana zostaje smakowita czaszka z białej czekolady.

Po wystygnięciu ciasta czaszka zostaje do niego przymocowana przy pomocy lukru.

Wtedy nadchodzi czas na użycie czerwonego i brązowego barwnika.

Następnie na czaszkę nałożona zostaje uformowana na kształt głowy masa pomadkowa.

Odrobina dżemu wiśniowego nada czaszce bardziej realistyczny charakter.

Pora na deser!

Jak widać, musiał smakować wyśmienicie!

Reklama
Share

Najnowsze

„Najfajniejsza rzecz, jaką widziałem”: 50 razy, gdy drewno zamieniło się w coś niesamowitego

Drewno od zawsze fascynuje: od misternie rzeźbionych instrumentów, przez wiekowe świątynie, po rodzinne meble przekazywane…

3 godziny temu

33 ukryte smaczki w Ratatouille, które zauważyli tylko uważni widzowie

Ratatouille z 2007 roku to jedno z tych animowanych dzieł, które zostają z widzem na…

4 godziny temu

30 kotów pokazujących, jak trudno jest spać na drzewach

To, jak koty śpią, to zjawisko samo w sobie. Nie dlatego, że ich pozycje są…

5 godzin temu

45 razy, gdy dekoracje świąteczne były tak pomysłowe, że aż zaimponowały Świętemu Mikołajowi

Jesteśmy po uszy zanurzeni w świątecznym sezonie i nawet kolejne niespodzianki 2020 roku nie gaszą…

6 godzin temu

27 zdjęć psów przed i po adopcji, która odmieniła ich życie

Czego potrzebuje każdy dobry psiak i psiaczka? Stałego domu i ludzi, którzy kochają ich bezgranicznie.…

7 godzin temu

50 najserdeczniejszych zdjęć adoptowanych zwierząt miesiąca

Około 6,5 miliona zwierząt towarzyszących trafia co roku do schronisk w USA. Z tej liczby…

1 dzień temu