Nie ukrywam — uwielbiam jedzenie. Gotować, jeść i pisać o nim to moja pasja. W świecie pełnym podziałów i nerwów to chyba właśnie jedzenie potrafi nas połączyć.
Nie mogę podzielić się z Wami swoimi domowymi burgerami, ale mogę zaprosić do galerii pełnej estetycznych zdjęć potraw — od obiadów po desery, które wręcz wyskakują z ekranu prosto na talerz.
Przewiń dalej i delektuj się widokami. Jeśli któreś zdjęcie szczególnie przypadnie Ci do gustu, zrób z niego inspirację w swojej kuchni — dla mnie to zdecydowanie deska frytek.
Uwaga: po obejrzeniu tej galerii możliwe, że zgłodniejesz — miej pod ręką przekąskę albo przygotuj się na kulinarną przygodę.
Moja mama i ja zrobiliśmy w pełni jadalny (oprócz światełek) piernikowy domek w stylu „Up”


Kilka fantastycznych tart, które zrobiła moja siostra


Moje pistacjowo-czekoladowe bonbony


Babeczki dla psiaków


Sernik stracciatella z jagodami maqui i białą czekoladą


Pączek z lustrzanym szkliwem


Być może najpiękniejszy bochenek chleba, jaki kiedykolwiek upiekłem


Świąteczne ciasto z ręcznie rysowanym motywem na lustrzanym szkliwie


Piernikowy blok mieszkalny: trzy kondygnacje, okna z cukrowego szkła i fondantowy kontener


Ciasto—fortepian. Niesamowita estetyka


Domowa tarta z cukinią


Moja podróż przez miesiąc pieczenia rogalików


Oszałamiająca różana czekolada


Fala z cukru, którą zrobiłem przygotowując się do programu kulinarnego


Deska frytek


Mój kuzyn upiekł tablicę okresową pierwiastków


Domowe ptysie nadziane po brzegi


Idealnie przypieczony piankowy marshmallow


Urodzinowe ciasto udekorowane jak wykopalisko z marcepanowymi skamieniałościami


Kanapki lodowe między ciepłymi, glazurowanymi pączkami


Ciasto, które moja żona robiła całą noc na urodziny syna


Nie patrz za długo — brioche feuilletée


Placek śliwkowo-jabłkowy


Mąż stolarz — zrobił to ciasto na Dzień Ojca


Perfekcyjny flan


Moja żona przygotowała przekąskową tacę na wesele


Najpiękniejsze Beef Wellington, jakie zrobiłem — smak niebiański


Marmurkowy chleb czekoladowy


Na żądanie — wnętrze rogalików malinowo-różano-liczi


Kokosowe galaretki w kształcie karpi pływające w jeziorze espresso


Domowa zupa brokułowo-serowa podana w misce z samodzielnie upieczonego chleba na zakwasie


Zrobione bułeczki klejące na dobry początek weekendu


Świeżo wyciskana lemoniada z herbatą z motyla — mój napój na czas dystansu społecznego


Mój 18-letni syn przygotował smażone przegrzebki z musem groszkowym i karmelizowanym boczkiem — przystawka na moje 49. urodziny


Pierwsza próba tarty z jeżynami i cytryną


Żona dopięła na ostatni guzik — japoński sernik


Krojenie kawałka 23-warstwowego tortu czekoladowego


Ciasta w kształcie orzecha laskowego — wypełnione karmelem i praliną


Trójwymiarowa czekoladowa deska w stylu charcuterie — przygotowana na świąteczne przyjęcie


Bagietka, którą zrobiłem w zeszłym tygodniu (profesjonalny piekarz francuski)


Mąż upiekł dyniowe ciasto, a ja je udekorowałam


To plastry plastra miodu


Kubek sernika truskawkowego


Pączki nadziewane kremem i dżemem, wypchane po brzegi


Żona zrobiła brownie tak, żeby każdy mógł dostać kawałek z brzegu


Blueberry & Lavender — galaktyczne lizaki z kremem. Pierwsza partia i ogromna ekscytacja


Charcuterie w kształcie statku na wikingowskim weselu


Stroopwafel z Amsterdamu


Trzy lata progresu dla niemal tej samej jagnięciny


Idealnie ukształtowany rożek lodowy

