
Ksenia Penkina jest autorką niezwykłej urody ciast ozdobionych niesamowicie efektowną lustrzaną polewą. Stworzenie jednego deseru od zera zajmuje jego autorce 3 dni – używa w tym celu wyłącznie składników pochodzenia naturalnego: śmietany, mleka, owoców, najwyższej jakości czekolady i ciasteczek. Najbardziej skomplikowanym etapem procesu jest praca nad kompozycją i połyskiem czekoladowej, szklistej polewy. Jej cukiernicze arcydzieła to nie tylko uczta dla oka – stworzone na bazie musu torty smakują równie doskonale, jak wyglądają!
Czy zdarzyło ci się być tak zranionym przez kogoś, że nie potrafiłeś odpuścić? A może…
Kiedy zaczynałem pracę w korporacji i poszedłem na swoją pierwszą firmową imprezę, byłem w szoku.…
Wstęp Jesteśmy istotami społecznymi — potrzebujemy wspólnoty, sensu i poczucia przynależności. Niestety niektórzy wykorzystują te…
W życiu słyszymy czasem: „Masz tylko jedno życie — wykorzystaj je”. Dla wielu z nas…
Jakie pierwsze skojarzenie przychodzi ci na myśl, gdy słyszysz słowo tatuaż? Wąż? Czaszka? A może…
Czego powinniśmy się trzymać podczas kwarantanny? Podróżowania online! Na przykład po Polsce. Oto zbiór uroczych…