
Ksenia Penkina jest autorką niezwykłej urody ciast ozdobionych niesamowicie efektowną lustrzaną polewą. Stworzenie jednego deseru od zera zajmuje jego autorce 3 dni – używa w tym celu wyłącznie składników pochodzenia naturalnego: śmietany, mleka, owoców, najwyższej jakości czekolady i ciasteczek. Najbardziej skomplikowanym etapem procesu jest praca nad kompozycją i połyskiem czekoladowej, szklistej polewy. Jej cukiernicze arcydzieła to nie tylko uczta dla oka – stworzone na bazie musu torty smakują równie doskonale, jak wyglądają!
Utrzymanie tej samej bliskiej przyjaźni przez dekady to prawdziwe szczęście. Przyjaźń wymaga zaangażowania obu stron…
Wyobraź sobie najbardziej efektowny wizualnie tort, jaki kiedykolwiek widziałeś — z wesela, 50. urodzin czy…
Zbliża się sezon fajerwerków dla nas to często tylko głośne trzaski, które przeszkadzają w spaniu,…
Pomysł, który rozjaśnił lockdown Na całym świecie osoby mieszkające w domach opieki oraz ich opiekunowie…
Drewno od zawsze fascynuje: od misternie rzeźbionych instrumentów, przez wiekowe świątynie, po rodzinne meble przekazywane…
Ratatouille z 2007 roku to jedno z tych animowanych dzieł, które zostają z widzem na…