W Tajwanie opracowano jedną z najdziwniejszych kulinarnych kombinacji znanych do tej pory w przemyśle piekarniczym – chleb przypominający kształtem i barwą słynne sześcienne arbuzy z Japonii. Właściciel piekarni, która zdecydowała się wprowadzić tę niespotykaną innowację, twierdzi, że wypiek został zaprojektowany z myślą o dzieciach, które wraz z nadejściem lata tracą ochotę na jedzenie. Ma je to zachęcić do spożywania regularnych posiłków. Do produkcji chleba wykorzystywane są wyłącznie naturalne barwniki: zielona herbata (skórka arbuza), truskawki (miąższ) i węgiel drzewny (pestki). Alternatywna receptura doradza użycie rodzynek jako pestek. Chleb szybko zdobył popularność, choć prawdopodobnie dla wielu może okazać się rozczarowujący w gorący letni dzień.
Soumyadeep Mukherjee, astrofotograf, jest pasjonatem dokumentowania i dzielenia się nocnym niebem z ludźmi w mediach…
Jeśli szukasz bezpiecznej przystani w sztuce, nie szukaj dalej, ponieważ Xuan Loc, artystka z Wietnamu…
Kim Kardashian błyszczała diamentami podczas swojej pierwszej podróży do Indii, aż nagle jeden z nich…
Niektórzy ludzie po prostu nie mogą odpocząć. To tak, jakby grali w niekończącą się grę…
Beyoncé jest światową ikoną muzyki, ale wielu fanów może nie pamiętać, że kiedyś miała obiecującą…
Dziś chcielibyśmy zaprosić was do zapoznania się z surrealistycznymi obrazami stworzonymi przez fińskiego fotografa Juuso…