
W Tajwanie opracowano jedną z najdziwniejszych kulinarnych kombinacji znanych do tej pory w przemyśle piekarniczym – chleb przypominający kształtem i barwą słynne sześcienne arbuzy z Japonii. Właściciel piekarni, która zdecydowała się wprowadzić tę niespotykaną innowację, twierdzi, że wypiek został zaprojektowany z myślą o dzieciach, które wraz z nadejściem lata tracą ochotę na jedzenie. Ma je to zachęcić do spożywania regularnych posiłków. Do produkcji chleba wykorzystywane są wyłącznie naturalne barwniki: zielona herbata (skórka arbuza), truskawki (miąższ) i węgiel drzewny (pestki). Alternatywna receptura doradza użycie rodzynek jako pestek. Chleb szybko zdobył popularność, choć prawdopodobnie dla wielu może okazać się rozczarowujący w gorący letni dzień.
Kiedy zaczynałem pracę w korporacji i poszedłem na swoją pierwszą firmową imprezę, byłem w szoku.…
Wstęp Jesteśmy istotami społecznymi — potrzebujemy wspólnoty, sensu i poczucia przynależności. Niestety niektórzy wykorzystują te…
W życiu słyszymy czasem: „Masz tylko jedno życie — wykorzystaj je”. Dla wielu z nas…
Jakie pierwsze skojarzenie przychodzi ci na myśl, gdy słyszysz słowo tatuaż? Wąż? Czaszka? A może…
Czego powinniśmy się trzymać podczas kwarantanny? Podróżowania online! Na przykład po Polsce. Oto zbiór uroczych…
Rozważ wszystkie konsekwencje Chcesz mieć zwierzaka — ale czy pomyślałeś o wszystkich zmianach, które się…