Ostatnio nastąpił dość duży ruch przeciwko żywności modyfikowanej genetycznie (GMO). I chociaż proces genetycznej modyfikacji niektórych pokarmów jest dość niedawny, ludzie bawili się genetyką od stuleci. Różnica polega na tym, że zrobili to w sposób, który wymagał znacznie więcej czasu i cierpliwości. Jeśli chodzi o rolnictwo ludzkie, wszyscy starają się wyhodować większe, lepsze i bardziej uzależniające źródło pożywienia i tak selektywna hodowla pozwoliła nam cieszyć się owocami (dosłownie) setek lat pracy.
Niektóre owoce i warzywa przedstawione tutaj pokazują różnorodne rośliny, które można uznać za pra-pra-pra-dziadka współczesnego odpowiednika. Podczas gdy inne, takie jak banan, który znamy dzisiaj, są stosunkowo nowe w naszej kuchni.
Podobna do Reese Witherspoon córka, Ava Phillippe, niedawno podzieliła się informacją, że otrzymała bolesne i…
Zobacz, jak niesamowicie prezentują się zwierzaki w klimacie ciężkich brzmień!
Według Harvardu każdego roku 40% amerykańskiej żywności pozostaje niezjedzone, a jednym z powodów może być…
W mediach społecznościowych aż huczy od krytyki „niegrzecznego” zachowania Jennifer Lopez wobec gościa na Met…
Philip Barlow, artysta z Kapsztadu, stworzył serię obrazów, które żywo pokazują walkę tych, którzy cierpią…
Ciepłe uściski, przytulanie się podczas drzemki i bezwarunkowe oddanie, które widać tylko po wymianie spojrzeń…