
Minęło ponad 10 000 lat, odkąd ludzie zaczęli „udomowiać” uprawy, aby jedzenie smakowało lepiej, było zdrowsze i rosło w różnych środowiskach. Jednak te modyfikacje genetyczne sprawiły również, że owoce i warzywa wyglądają inaczej niż dzikie odmiany, które kiedyś istniały.
Chociaż żywność modyfikowana genetycznie (GMO) ma pewne negatywne opinie w prasie, ludzie nie mogą zaprzeczyć niesamowitym rezultatom. Wystarczy spojrzeć na te zdjęcia „przed i po”, które są świadectwem niesamowitych zmian, jakie przeszła nasza żywność na przestrzeni lat.
Utrzymanie tej samej bliskiej przyjaźni przez dekady to prawdziwe szczęście. Przyjaźń wymaga zaangażowania obu stron…
Wyobraź sobie najbardziej efektowny wizualnie tort, jaki kiedykolwiek widziałeś — z wesela, 50. urodzin czy…
Zbliża się sezon fajerwerków dla nas to często tylko głośne trzaski, które przeszkadzają w spaniu,…
Pomysł, który rozjaśnił lockdown Na całym świecie osoby mieszkające w domach opieki oraz ich opiekunowie…
Drewno od zawsze fascynuje: od misternie rzeźbionych instrumentów, przez wiekowe świątynie, po rodzinne meble przekazywane…
Ratatouille z 2007 roku to jedno z tych animowanych dzieł, które zostają z widzem na…