
Składniki:
1 okrągły chlebek boule
1 miseczka sosu marinara
225 g świeżej mozzarelli
170 g pepperoni
½ cebuli (posiekanej)
½ miseczki bazylii
1 miseczka upieczonych kiełbasek (pokrojonych w kostkę)
1 zielona papryka (pokrojona)
1 miseczka startego sera (biały cheddar)
Przygotowanie:
1. Podgrzej piekarnik do 180°C.
2. Przekrój chlebek, odcinając jego górną część, a następnie usuń jego wnętrze.
3. Spód wydrążonego pieczywa pokryj połową miseczki sosu marinara, a następnie wyłóż warstwą z połowy przygotowanej mozzarelli.
4. Kolejne następujące po nich warstwy to pepperoni, cebula, bazylia, zielona papryka i pozostała część sosu marinara.
5. Na wierzchniej warstwie rozłóż pozostałą mozzarellę i posyp połową startego wcześniej sera.
6. Zakryj chlebek odciętą czapeczką.
7. Owiń całość folią i przykryj czymś ciężkim na pół godziny.
8. Usuń folię i posyp chlebek pozostałym serem.
9. Piecz przez ok. 30 minut, dopóki ser nie osiągnie złocistej barwy.
10. Pozostaw na 10 minut do schłodzenia, pokrój i poczęstuj swoich gości!
Mniam!
Około 6,5 miliona zwierząt towarzyszących trafia co roku do schronisk w USA. Z tej liczby…
Świąteczna przerwa i towarzystwo zwierząt Rok bywał trudny dla wielu z nas, dlatego okres świąteczny…
Żart przy stoliku z przyjaciółmi to jedno — wystawić go na szyldzie przy ulicy, to…
To koniec miesiąca — czas na nowe zestawienie najsłodszych zdjęć ze adopcji zwierząt. W kwietniu…
Nie da się ukryć, że większość zawodów ma stresujące momenty, ale praca w dusznej, gorącej…
Żyjemy w epoce replik, podróbek i zapożyczeń. Wrażenie, że wszystko zostało już wymyślone — czy…