
Składniki:
1 okrągły chlebek boule
1 miseczka sosu marinara
225 g świeżej mozzarelli
170 g pepperoni
½ cebuli (posiekanej)
½ miseczki bazylii
1 miseczka upieczonych kiełbasek (pokrojonych w kostkę)
1 zielona papryka (pokrojona)
1 miseczka startego sera (biały cheddar)
Przygotowanie:
1. Podgrzej piekarnik do 180°C.
2. Przekrój chlebek, odcinając jego górną część, a następnie usuń jego wnętrze.
3. Spód wydrążonego pieczywa pokryj połową miseczki sosu marinara, a następnie wyłóż warstwą z połowy przygotowanej mozzarelli.
4. Kolejne następujące po nich warstwy to pepperoni, cebula, bazylia, zielona papryka i pozostała część sosu marinara.
5. Na wierzchniej warstwie rozłóż pozostałą mozzarellę i posyp połową startego wcześniej sera.
6. Zakryj chlebek odciętą czapeczką.
7. Owiń całość folią i przykryj czymś ciężkim na pół godziny.
8. Usuń folię i posyp chlebek pozostałym serem.
9. Piecz przez ok. 30 minut, dopóki ser nie osiągnie złocistej barwy.
10. Pozostaw na 10 minut do schłodzenia, pokrój i poczęstuj swoich gości!
Mniam!
Ratatouille z 2007 roku to jedno z tych animowanych dzieł, które zostają z widzem na…
To, jak koty śpią, to zjawisko samo w sobie. Nie dlatego, że ich pozycje są…
Jesteśmy po uszy zanurzeni w świątecznym sezonie i nawet kolejne niespodzianki 2020 roku nie gaszą…
Czego potrzebuje każdy dobry psiak i psiaczka? Stałego domu i ludzi, którzy kochają ich bezgranicznie.…
Około 6,5 miliona zwierząt towarzyszących trafia co roku do schronisk w USA. Z tej liczby…
Świąteczna przerwa i towarzystwo zwierząt Rok bywał trudny dla wielu z nas, dlatego okres świąteczny…