Składniki:
1 okrągły chlebek boule
1 miseczka sosu marinara
225 g świeżej mozzarelli
170 g pepperoni
½ cebuli (posiekanej)
½ miseczki bazylii
1 miseczka upieczonych kiełbasek (pokrojonych w kostkę)
1 zielona papryka (pokrojona)
1 miseczka startego sera (biały cheddar)
Przygotowanie:
1. Podgrzej piekarnik do 180°C.
2. Przekrój chlebek, odcinając jego górną część, a następnie usuń jego wnętrze.
3. Spód wydrążonego pieczywa pokryj połową miseczki sosu marinara, a następnie wyłóż warstwą z połowy przygotowanej mozzarelli.
4. Kolejne następujące po nich warstwy to pepperoni, cebula, bazylia, zielona papryka i pozostała część sosu marinara.
5. Na wierzchniej warstwie rozłóż pozostałą mozzarellę i posyp połową startego wcześniej sera.
6. Zakryj chlebek odciętą czapeczką.
7. Owiń całość folią i przykryj czymś ciężkim na pół godziny.
8. Usuń folię i posyp chlebek pozostałym serem.
9. Piecz przez ok. 30 minut, dopóki ser nie osiągnie złocistej barwy.
10. Pozostaw na 10 minut do schłodzenia, pokrój i poczęstuj swoich gości!
Mniam!
Wakacje, urlop, czas wolny, to zdecydowanie zalety lata. Jednak wysokie temperatury potrafią dać w kość.…
W tym tygodniu w Nowym Jorku Elliot Page został uhonorowany jako jeden ze 100 uczestników…
Niektóre rzeczy zmieniają cię na zawsze.
W zgiełku codziennego życia łatwo przeoczyć małe, ale głębokie chwile, które dzieją się na świecie.
Większość ludzi prawdopodobnie zgodzi się, że uczucie dużej irytacji – często z powodu stosunkowo drobnych…
Myślę, że większość z nas słyszała o cyfrowym artyście i ilustratorze Alexie Pick. Najbardziej znany…