Składniki:
1 okrągły chlebek boule
1 miseczka sosu marinara
225 g świeżej mozzarelli
170 g pepperoni
½ cebuli (posiekanej)
½ miseczki bazylii
1 miseczka upieczonych kiełbasek (pokrojonych w kostkę)
1 zielona papryka (pokrojona)
1 miseczka startego sera (biały cheddar)
Przygotowanie:
1. Podgrzej piekarnik do 180°C.
2. Przekrój chlebek, odcinając jego górną część, a następnie usuń jego wnętrze.
3. Spód wydrążonego pieczywa pokryj połową miseczki sosu marinara, a następnie wyłóż warstwą z połowy przygotowanej mozzarelli.
4. Kolejne następujące po nich warstwy to pepperoni, cebula, bazylia, zielona papryka i pozostała część sosu marinara.
5. Na wierzchniej warstwie rozłóż pozostałą mozzarellę i posyp połową startego wcześniej sera.
6. Zakryj chlebek odciętą czapeczką.
7. Owiń całość folią i przykryj czymś ciężkim na pół godziny.
8. Usuń folię i posyp chlebek pozostałym serem.
9. Piecz przez ok. 30 minut, dopóki ser nie osiągnie złocistej barwy.
10. Pozostaw na 10 minut do schłodzenia, pokrój i poczęstuj swoich gości!
Mniam!
Leigh Horwood jest fotografem zwierząt domowych z Brisbane w Australii i jest naprawdę szczęśliwy, że…
Woda, niezbędny element życia, od zawsze inspiruje fotografów, fascynując ich ciągłymi przemianami i urzekającymi właściwościami.
W niedawnym poście na Instagramie światowa supergwiazda Beyoncé odniosła się do ciągłych plotek na temat…
Błędy podczas gotowania zdarzają się każdemu, wystarczy potraktować takie przypadki z odrobiną humoru.
W wyniku przełomowego obrotu wydarzeń Alejandra Marisa Rodríguez, 60-letnia prawniczka i dziennikarka, przełamała stereotypy, stając…
AAmy Revives jest już dobrze znaną artystką dzięki swoim przystępnym komiksom. Jednak Amy ma również…