
Na całym świecie restauracje każdego dnia marnują tony jedzenia. Minu Pauline, właściciel lokalu Pappadavada w Koczinie, wpadł na doskonały pomysł, którym zamierzał zarazić przynajmniej lokalną społeczność. Jedna z lodówek należących do jego restauracji została postawiona na zewnątrz i udostępniona bezdomnym. Każdy z nich może od tej pory skorzystać z umieszczanych w niej resztek jedzenia, które w innym przypadku trafiłyby do kosza na śmieci. Ponadto zostają w niej umieszczane darowizny od każdego, kto zechce podzielić się jedzeniem z głodnymi ludźmi – Pauline osobiście umieszcza w lodówce ok. 80 porcji dziennie.
Odstępy między słowami i kerning mogą wydawać się drobiazgiem — często nawet ich nie zauważamy…
Potrzebujemy przypomnienia, że świat może być piękny Od miłosnych historii po siłę wytrwałości Od romantycznych…
Życie potrafi zaskakiwać, a czasem dopiero po fakcie odkrywamy, jak blisko byliśmy katastrofy. Użytkownik Reddita…
Każda praca bywa trudna i wymaga poświęceń. Zawody związane z opieką psychiatryczną często są źle…
Według badań z 2022 roku około 5 milionów Amerykanów zostało adoptowanych, a między 2% a…
Mamy dla Was prawdziwą ucztę dla oczu! Dla miłośników słodkości przygotowaliśmy zbiór najcieplejszych zdjęć pokazujących…