Na całym świecie restauracje każdego dnia marnują tony jedzenia. Minu Pauline, właściciel lokalu Pappadavada w Koczinie, wpadł na doskonały pomysł, którym zamierzał zarazić przynajmniej lokalną społeczność. Jedna z lodówek należących do jego restauracji została postawiona na zewnątrz i udostępniona bezdomnym. Każdy z nich może od tej pory skorzystać z umieszczanych w niej resztek jedzenia, które w innym przypadku trafiłyby do kosza na śmieci. Ponadto zostają w niej umieszczane darowizny od każdego, kto zechce podzielić się jedzeniem z głodnymi ludźmi – Pauline osobiście umieszcza w lodówce ok. 80 porcji dziennie.
Wiadomo, że moda w taki czy inny sposób krzyżuje się ze sztuką. Godnym uwagi przykładem…
Istnieje wiele sposobów radzenia sobie z nadaktywnymi, hałaśliwymi umysłami. W przypadku Chada Knighta tworzy on…
Na niedawnej gali 54-letniemu aktorowi Matthew McConaughey towarzyszyła rodzina.
Twoje usta nagle stają się suche, twoje serce zaczyna bić coraz szybciej, twoje ręce stają…
Enigmatyczny uśmiech Mony Lisy od wieków urzeka publiczność. Ale teraz pojawił się nowy pretendent, który…
Każdy ma inne spojrzenie na świat i dzisiaj chcielibyśmy zobaczyć, jak grafik Andrea Antoni interpretuje…