1. Naleśniki z parówką i serem
Robisz zwykłe naleśniki… (chyba wiesz jak, co nie?)
Do naciętej wzdłuż parówki wkładamy kawałki sera… albo owijamy parówkę serem… albo cokolwiek innego.
Gotową parówę owijamy naleśnikiem i podsmażamy na patelni.
Możesz jeszcze skorzystać z alternatywy i upiec parówki w cieście francuskim.
Jeżeli masz ciasto of course…
(Bo każdy normalny człowiek posiadający pustą lodówkę ma ciasto francuskie)
2. Potrzebujesz coś szybko roztopić? Czajnik przyjdzie Ci z pomocą!
Jeżeli trzeba szybko wykonać kąpiel wodną np. żeby rozpuścić czekoladę, to wystarczy ci do tego czajnik.
Włóż swoją czekoladę do jakiegoś naczynia, które nie pęknie pod wpływem ciepła, w momencie kiedy woda zacznie się gotować trzymaj naczynie nad czajnikiem.
Niecała minuta i roztopione!
PS
Działa też na ser. Potwierdzone info.
3. Grill bez grilla
Słyszałeś już pewnie o grillowaniu za pomocą żelazka, prawda?
Wiesz, że kiedy masz ochotę na grillowaną, chrupką kiełbaskę – wcale nie musisz rozpalać grilla, ani brudzić żelazka?
Możesz pokroić kiełbasę w plasterki, ułożyć na talerzu i wstawić na kilka minut do mikrofalówki.
Mocno podgrzane i wytopione z tłuszczu smakują jak chipsy!
4. Budyń z owocami bez mleka
Zamiast mleka do garnka wlej wodę, dosyp cukru i wrzuć pokrojone w owoce (np. jabłko).
Zrobi się fajny dżemik, a na koniec wsyp budyń.
Nie będzie ani wodniste (tak jak to zazwyczaj dzieje się z robieniem budyniu na samej wodzie), a kawałki owoców świetnie ubarwiają cały deser.