Powszechnie wiadomo, że czerwone wino doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, a białe wino to najlepsze dopełnienie potraw zawierających białe mięso. Zasada przestaje być tak oczywista, gdy mamy do czynienia z niebieskim winem – nowym zamysłem hiszpańskich koneserów. Gik to startup powstały we współpracy z Uniwersytetem Kraju Basków. Napój alkoholowy o barwie indygo powstaje zarówno z białych, jak i z czerwonych winogron, a swą niezwykłą barwę zawdzięcza zawartym w ich skórce antocyjanom z dodatkiem barwnika spożywczego. Wino będzie wkrótce dostępne w wybranych krajach Europy, a cena za butelkę ma wynieść ok. 8 euro.
Na niedawnej gali 54-letniemu aktorowi Matthew McConaughey towarzyszyła rodzina.
Enigmatyczny uśmiech Mony Lisy od wieków urzeka publiczność. Ale teraz pojawił się nowy pretendent, który…
Każdy ma inne spojrzenie na świat i dzisiaj chcielibyśmy zobaczyć, jak grafik Andrea Antoni interpretuje…
Wyobraź sobie świat, w którym superbohaterowie nie tylko ratują sytuację, ale także wywołują uśmiech na…
43-letnia Paris Hilton udostępniła niedawno kilka zdjęć w dość ryzykownych strojach.
Nawet drogi drapak czy legowisko, nie zastąpią wygodnego pudełka!