W Tajwanie opracowano jedną z najdziwniejszych kulinarnych kombinacji znanych do tej pory w przemyśle piekarniczym – chleb przypominający kształtem i barwą słynne sześcienne arbuzy z Japonii. Właściciel piekarni, która zdecydowała się wprowadzić tę niespotykaną innowację, twierdzi, że wypiek został zaprojektowany z myślą o dzieciach, które wraz z nadejściem lata tracą ochotę na jedzenie. Ma je to zachęcić do spożywania regularnych posiłków. Do produkcji chleba wykorzystywane są wyłącznie naturalne barwniki: zielona herbata (skórka arbuza), truskawki (miąższ) i węgiel drzewny (pestki). Alternatywna receptura doradza użycie rodzynek jako pestek. Chleb szybko zdobył popularność, choć prawdopodobnie dla wielu może okazać się rozczarowujący w gorący letni dzień.
Chrissy Teigen miała pecha. Przed Met Galą 2024 gwiazda w swojej relacji na Instagramie udostępniła…
Większość ludzi czuje się bardzo dobrze, gdy idzie do najbliższego sklepu, aby zrobić zakupy spożywcze.
Katie Woolls, 25-letnia Brytyjka, wzbudziła duże zainteresowanie na platformach mediów społecznościowych, szczerze dzieląc się swoimi…
Przy całej konkurencji w branży restauracyjnej nie jest zaskoczeniem, że niektóre instytucje chcą wyróżniać się…
Poznaj Alexa Ugalka, fotografa przyrody, którego obiektyw uwiecznia hipnotyzujący świat zwierząt w ich naturalnym środowisku.
Nicole Kidman po raz kolejny zwróciła na siebie uwagę swoją najnowszą stylizacją z czerwonego dywanu.…