Minęło ponad 10 000 lat, odkąd ludzie zaczęli „udomowiać” uprawy, aby jedzenie smakowało lepiej, było zdrowsze i rosło w różnych środowiskach. Jednak te modyfikacje genetyczne sprawiły również, że owoce i warzywa wyglądają inaczej niż dzikie odmiany, które kiedyś istniały.
Chociaż żywność modyfikowana genetycznie (GMO) ma pewne negatywne opinie w prasie, ludzie nie mogą zaprzeczyć niesamowitym rezultatom. Wystarczy spojrzeć na te zdjęcia „przed i po”, które są świadectwem niesamowitych zmian, jakie przeszła nasza żywność na przestrzeni lat.
1. Kukurydza
2. Kapusta
3. Banany
4. Cytryny
5. Marchew
6. Śliwki
Reklama
7. Awokado
8. Ogórki
9. Bakłażan
10. Brzoskwinie
11. Pomidory
12. Jabłka
13. Arbuzy
14. Winogrona
Reklama