
Roman Fedortsov spędza większość czasu na trawlerach rybackich. Jednak niektóre z jego połowów kończą się rozgłosem w internecie, zamiast cichym trawieniem w czyimś brzuchu.
„Mam 39 lat i pracuję na trawlerach od siedemnastu lat.” – powiedział Roman. „Mieszkam w Murmańsku w Rosji, jest to duży port i dlatego po studiach zapisałem się na Uniwersytet Morski, moja specjalizacja ma wiele wspólnego z technologią wędkarską, wiem jak przygotować ryby do zamrożenia i dalszej dostawy do klienta.”
Roman przywiózł większość tych zdjęć z mórz norweskich i Barentsa, a niektóre z nich wylądowały na brzegu Oceanu Atlantyckiego.
Będąc na wyprawie rybackiej, Roman i jego koledzy żyją w sześciogodzinnych cyklach. Pracują przez sześć godzin, a potem odpoczywają przez kolejnych sześć. I tak w kółko. „Mamy złapać komercyjne ryby, takie jak dorsz, plamiak, halibut, karmazyn, śledź, makrela i tak dalej.” – dodał. „Najbardziej ekstremalnymi rybami, jakie kiedykolwiek złowiłem są: płaszczak, Siganus, samogłów, Malacosteus…”
„Podczas mojego czasu pracuję w fabryce ryb, jestem odpowiedzialny za przetwarzanie ryb, więc muszę kontrolować innych marynarzy, podczas gdy oni też pracują.”
Roman bardzo lubi znajdować niezwykłe typy ryb na pokładzie. „Zdecydowałem się tworzyć konta w mediach społecznościowych, ponieważ wiele osób nie ma pojęcia, jak wyglądają niektóre z nich, jestem pod wrażeniem pojawiania się ryb głębinowych i chcę dzielić się swoimi doświadczeniami z innymi ludźmi.”
„Nigdy nie bałem się złowionych ryb.” – powiedział. „Zawsze jestem pod wrażeniem.”
Odstępy między słowami i kerning mogą wydawać się drobiazgiem — często nawet ich nie zauważamy…
Potrzebujemy przypomnienia, że świat może być piękny Od miłosnych historii po siłę wytrwałości Od romantycznych…
Życie potrafi zaskakiwać, a czasem dopiero po fakcie odkrywamy, jak blisko byliśmy katastrofy. Użytkownik Reddita…
Każda praca bywa trudna i wymaga poświęceń. Zawody związane z opieką psychiatryczną często są źle…
Według badań z 2022 roku około 5 milionów Amerykanów zostało adoptowanych, a między 2% a…
Mamy dla Was prawdziwą ucztę dla oczu! Dla miłośników słodkości przygotowaliśmy zbiór najcieplejszych zdjęć pokazujących…