Kategorie: Rozrywka

Właściciel kawiarni, zmęczony nieuprzejmym zachowaniem klientów, ostatecznie znalazł na nich sposób.

Właściciel kawiarni Roanoke, Austin Simms, każdego dnia spotykał się w pracy z nieprzyjemnymi klientami i postanowił zmienić to za wszelką cenę. Wpadł na pomysł wprowadzenia dodatkowych opłat za nieodpowiednie zachowanie względem swoich pracowników, by uświadomić im, jak wiele korzyści niosą ze sobą dobre maniery. By zachować się sprawiedliwie, ostrzegł przed tym wszystkich przechodniów, wystawiając znak informujący o nowych zasadach panujących w lokalu – akcja nie tylko przyniosła efekt, ale także zapewniła kawiarni niespodziewany wzrost popularności!

„Mała kawa.” – 5 dolarów
„Poproszę małą kawę.” – 3 dolary
„Dzień dobry, poproszę jedną małą kawę.” – 1,75 dolara

„Powinieneś to opatentować, ten pomysł zacznie pojawiać się teraz w najróżniejszych zakątkach świata. Wszystkiego dobrego, miłego dnia.”

„Super. Ludzie powinni bardziej dbać w dzisiejszych czasach o swoje maniery. Zapomnieli, co oznacza dobre wychowanie i jak wiele niesie ze sobą korzyści.”

„Nie rozumiem ludzi. Sympatyczne zachowanie jest wspaniałe… to dla mnie całe życie. Bez miłości nie ma na tym świecie niczego. A dodatkowo zawsze do nas wraca.”

„Kawa za 10 dolarów, jeżeli zamawiający rozmawia przez telefon.”

Reklama
Share

Najnowsze

50 najserdeczniejszych zdjęć adoptowanych zwierząt miesiąca

Około 6,5 miliona zwierząt towarzyszących trafia co roku do schronisk w USA. Z tej liczby…

6 godzin temu

Ludzie Uchwycili Pierwsze Święta Swoich Kotów – 50 Zdjęć, Które Rozpuszczą Ci Serce

Świąteczna przerwa i towarzystwo zwierząt Rok bywał trudny dla wielu z nas, dlatego okres świąteczny…

7 godzin temu

Internauci dzielą się najzabawniejszymi szyldami, jakie widzieli

Żart przy stoliku z przyjaciółmi to jedno — wystawić go na szyldzie przy ulicy, to…

9 godzin temu

50 najbardziej rozczulających zdjęć przygarniętych zwierząt

To koniec miesiąca — czas na nowe zestawienie najsłodszych zdjęć ze adopcji zwierząt. W kwietniu…

10 godzin temu

21 szefów kuchni opowiada, co sprawiło, że na zawsze porzucili pracę w gastronomii

Nie da się ukryć, że większość zawodów ma stresujące momenty, ale praca w dusznej, gorącej…

11 godzin temu

18 plakatów filmowych, które wyglądają podejrzanie podobnie

Żyjemy w epoce replik, podróbek i zapożyczeń. Wrażenie, że wszystko zostało już wymyślone — czy…

1 dzień temu