Melissa Hie prowadzi bloga podróżniczego i posiada konto na Instagramie, na którym dokumentuje swoją międzynarodową historię smaku. Zwiedzanie świata rozpoczęła w 2009 roku, kiedy przeprowadziła się do Singapuru. Zaledwie rok później, po odwiedzeniu Tajlandii, zdecydowała całkiem poświęcić się podróżom.
„W 2013 zwiedziłam całą Europę i była to moja pierwsza solowa podróż.” – opowiada Hie – „Miałam okazję spróbować wielu lokalnych przysmaków, ale nie mogłam wówczas podzielić się z nikim swoimi doświadczeniami. Stąd pomysł na fotografowanie potraw.”
1. Donut inspirowany Hello Kitty, Japonia
2. Doubutsu-donut, Japonia
3. Truskawki w czekoladzie, Belgia
4. Lodowa róża, Paryż
5. Mrożony jogurt, Malta
6. Niebieskie lody kokosowe, Malta
Reklama
7. Koulouri, Grecja
8. Taiyaki, Japonia
9. 32-centymetrowy rożek, Korea
10. Puff, Mjanma
11. Truskawkowe daiquiri, Grecja
12. Lody pistacjowe, Włochy
13. Dango, Japonia
14. Lody lawendowe, Japonia
15. Makaroniki Ladurée, Szwajcaria
16. Lody kokosowe, Tajlandia
17. Dim sum dla fanów Hello Kitty, Chiny
18. Gai daan zai, Hongkong
19. Bingtang hulu, Chiny
20. Pudina paratha, Indie
Reklama