Powszechnie wiadomo, że czerwone wino doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, a białe wino to najlepsze dopełnienie potraw zawierających białe mięso. Zasada przestaje być tak oczywista, gdy mamy do czynienia z niebieskim winem – nowym zamysłem hiszpańskich koneserów. Gik to startup powstały we współpracy z Uniwersytetem Kraju Basków. Napój alkoholowy o barwie indygo powstaje zarówno z białych, jak i z czerwonych winogron, a swą niezwykłą barwę zawdzięcza zawartym w ich skórce antocyjanom z dodatkiem barwnika spożywczego. Wino będzie wkrótce dostępne w wybranych krajach Europy, a cena za butelkę ma wynieść ok. 8 euro.
Broda może przynosić mężczyznom wiele korzyści, w tym chronić skórę przed promieniami UV.
Jak wiele miast widzianych z lotu ptaka zdołasz rozpoznać na tych zdjęciach?
Bicie rekordów często przypomina nam młodych sportowców w kwiecie wieku. Ale czasami najbardziej niezwykłe osiągnięcia…
Każdy potrzebuje autorytetów — osób, które nas inspirują i dają przykłady do naśladowania.
Już w latach 2016-2017 Julia Taits przedstawiła swoje projekty fotograficzne z serii „Porcelain Beauty”, poświęcone…
Olga Sorukhanova to utalentowana fotografka, która odwiedziła Izbę Handlową, czyli CDC (Chambre du Commerce), która…