
Powszechnie wiadomo, że czerwone wino doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, a białe wino to najlepsze dopełnienie potraw zawierających białe mięso. Zasada przestaje być tak oczywista, gdy mamy do czynienia z niebieskim winem – nowym zamysłem hiszpańskich koneserów. Gik to startup powstały we współpracy z Uniwersytetem Kraju Basków. Napój alkoholowy o barwie indygo powstaje zarówno z białych, jak i z czerwonych winogron, a swą niezwykłą barwę zawdzięcza zawartym w ich skórce antocyjanom z dodatkiem barwnika spożywczego. Wino będzie wkrótce dostępne w wybranych krajach Europy, a cena za butelkę ma wynieść ok. 8 euro.
Według badań z 2022 roku około 5 milionów Amerykanów zostało adoptowanych, a między 2% a…
Mamy dla Was prawdziwą ucztę dla oczu! Dla miłośników słodkości przygotowaliśmy zbiór najcieplejszych zdjęć pokazujących…
Najbardziej niepokojące historie to te prawdziwe. Duchy i potwory mogą przestraszyć, ale łatwo je zbagatelizować.…
Dla wielu ludzi autobus to po prostu środek transportu, ale kreatywni twórcy reklam widzą w…
Wprowadzenie Pewnie zauważyłeś już, że Wish — amerykańska platforma e‑commerce — nie oszczędza na reklamach.…
Pocałuj i zatańcz w każdym pięknym miejscu Przyjaciel kiedyś powiedział: pocałuj się w każdym pięknym…