
Słyszałeś kiedyś o kuokach? Bardzo prawdopodobne, że nie – te urocze zwierzaki zamieszkują jedynie południowo-zachodnią Australię oraz wyspy Rottnes i Bald – natomiast prawdopodobnie zdarzyło Ci się już natknąć na ich zdjęcia. Kuoka krótkogonowa to niewielkich rozmiarów krewny kangura, który zdobywa popularność dzięki swojemu przyjaznemu usposobieniu i niezwykle radosnej mimice. Zwierzaki są roślinożerne i preferują nocny styl życia, w naturze unikają towarzystwa człowieka. Nie boją się za to pozowania do zdjęć – przed obiektywem prezentują się naprawdę przeuroczo! Niestety, nie istnieje możliwość adopcji kuoki, a dokarmianie zwierzaków podlega w Australii wysokiej karze finansowej.
Gotowy poczuć się nieco przygnębiony? Co roku na świecie wyrzuca się około 1,3 miliarda ton…
Nie każdy film to arcydzieło i w porządku — czasem chce się wzruszyć przy Titanicu,…
Czy kiedykolwiek przerwałeś oglądanie filmu lub serialu w połowie, bo nie mogłeś znieść scenariusza? Czasem…
Statystyki pokazują, że tylko niewielki odsetek ludzi osiąga status naprawdę ogromnego majątku. Raport Altrata o…
Najstarsze sklepienie krzyżowo-żebrowe na świecie — katedra w Gloucester (1371) Prawdziwe arcydzieło gotyku: misternie wykonane…
Wprowadzenie Nasz mózg świetnie łączy fakty, nawet jeśli czasem się myli. Większość rzeczy jest oczywista…