
Ksenia Penkina jest autorką niezwykłej urody ciast ozdobionych niesamowicie efektowną lustrzaną polewą. Stworzenie jednego deseru od zera zajmuje jego autorce 3 dni – używa w tym celu wyłącznie składników pochodzenia naturalnego: śmietany, mleka, owoców, najwyższej jakości czekolady i ciasteczek. Najbardziej skomplikowanym etapem procesu jest praca nad kompozycją i połyskiem czekoladowej, szklistej polewy. Jej cukiernicze arcydzieła to nie tylko uczta dla oka – stworzone na bazie musu torty smakują równie doskonale, jak wyglądają!
Około 6,5 miliona zwierząt towarzyszących trafia co roku do schronisk w USA. Z tej liczby…
Świąteczna przerwa i towarzystwo zwierząt Rok bywał trudny dla wielu z nas, dlatego okres świąteczny…
Żart przy stoliku z przyjaciółmi to jedno — wystawić go na szyldzie przy ulicy, to…
To koniec miesiąca — czas na nowe zestawienie najsłodszych zdjęć ze adopcji zwierząt. W kwietniu…
Nie da się ukryć, że większość zawodów ma stresujące momenty, ale praca w dusznej, gorącej…
Żyjemy w epoce replik, podróbek i zapożyczeń. Wrażenie, że wszystko zostało już wymyślone — czy…