Uwielbiasz lekkie dania na bazie makaronu i wszelkie smakowite eksperymenty? Z pewnością nie raz doznałeś rozczarowania na widok nieudanych dań w wykonaniu osób, które najwyraźniej nie potrafią uszanować dorobku włoskiej sztuki kulinarnej. Niestety, doskonała pasta wymaga nie tylko przemyślanego doboru składników, ale także poczucia kuchennej estetyki. Czego z pewnością nie należy robić z makaronem? Istnieje wiele odpowiedzi na to pytanie – część z nich odnajdziesz na poniższych zdjęciach. Ostrzegamy – to naprawdę ciężkostrawny materiał dla kulinarnych perfekcjonistów!
1. Wieża z makaronu.
2. „Sałatka” z makaronem.
3. Bajglo-pasto-burger.
4. Tort makaronowy.
5. Pasta po słowiańsku.
6. Kompot?
Reklama
7. Amerykański „ramen”.
8. Ups, za dużo wody.
9. Pasta monochromatyczna.
10. Ogórek kiszony w niecodziennym wydaniu.
11. Zapiekanka ze wszystkich składników odnalezionych w kuchni?
12. Tęczowe świderki.
Reklama