Powszechnie wiadomo, że czerwone wino doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, a białe wino to najlepsze dopełnienie potraw zawierających białe mięso. Zasada przestaje być tak oczywista, gdy mamy do czynienia z niebieskim winem – nowym zamysłem hiszpańskich koneserów. Gik to startup powstały we współpracy z Uniwersytetem Kraju Basków. Napój alkoholowy o barwie indygo powstaje zarówno z białych, jak i z czerwonych winogron, a swą niezwykłą barwę zawdzięcza zawartym w ich skórce antocyjanom z dodatkiem barwnika spożywczego. Wino będzie wkrótce dostępne w wybranych krajach Europy, a cena za butelkę ma wynieść ok. 8 euro.
W tym roku musieliśmy pożegnać wielu artystów z branży rozrywkowej i modowej.
Jest kilka zdjęć, które wymagają od nas dłuższego patrzenia, aby zrozumieć, co się na nich…
Czy kiedykolwiek usiadłeś i pomyślałeś o tym, jak muzyka może zmienić twoje życie? To nie…
W tym artykule postanowiliśmy porównać zdjęcia muz wielkich artystów i samych artystów z obrazami, na…
Starzenie się jest tak naturalne jak samo życie, a mimo to wielu z nas ugina…
Ćwiczenia to najlepszy sposób na to, by być w formie i czuć się zdrowo.