Powszechnie wiadomo, że czerwone wino doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, a białe wino to najlepsze dopełnienie potraw zawierających białe mięso. Zasada przestaje być tak oczywista, gdy mamy do czynienia z niebieskim winem – nowym zamysłem hiszpańskich koneserów. Gik to startup powstały we współpracy z Uniwersytetem Kraju Basków. Napój alkoholowy o barwie indygo powstaje zarówno z białych, jak i z czerwonych winogron, a swą niezwykłą barwę zawdzięcza zawartym w ich skórce antocyjanom z dodatkiem barwnika spożywczego. Wino będzie wkrótce dostępne w wybranych krajach Europy, a cena za butelkę ma wynieść ok. 8 euro.
Goldie Hawn i Kurt Russell od dawna są uosobieniem pary, która dąży do celu, udowadniając…
W świecie często przyćmionym chaosem i niepewnością istnieje jedna stała, która wciąż nas wszystkich łączy…
Na przestrzeni dziejów koty pełniły różne role, wykraczające poza bycie przytulnymi towarzyszami.
W szybko zmieniającym się, ciągle ewoluującym świecie Miami, Tatu Panda zdołał wyrobić sobie nazwisko jako…
Nowy Jork niedawno gościł wielki wieczór na cześć kultowego Danny'ego DeVito. Wielu jego wieloletnich współpracowników…
Artystka wraca aby podzielić się 20 innymi zabawnymi chwilami z życia ze swoim kotem Moe…