Powszechnie wiadomo, że czerwone wino doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, a białe wino to najlepsze dopełnienie potraw zawierających białe mięso. Zasada przestaje być tak oczywista, gdy mamy do czynienia z niebieskim winem – nowym zamysłem hiszpańskich koneserów. Gik to startup powstały we współpracy z Uniwersytetem Kraju Basków. Napój alkoholowy o barwie indygo powstaje zarówno z białych, jak i z czerwonych winogron, a swą niezwykłą barwę zawdzięcza zawartym w ich skórce antocyjanom z dodatkiem barwnika spożywczego. Wino będzie wkrótce dostępne w wybranych krajach Europy, a cena za butelkę ma wynieść ok. 8 euro.
Soumyadeep Mukherjee, astrofotograf, jest pasjonatem dokumentowania i dzielenia się nocnym niebem z ludźmi w mediach…
Jeśli szukasz bezpiecznej przystani w sztuce, nie szukaj dalej, ponieważ Xuan Loc, artystka z Wietnamu…
Kim Kardashian błyszczała diamentami podczas swojej pierwszej podróży do Indii, aż nagle jeden z nich…
Niektórzy ludzie po prostu nie mogą odpocząć. To tak, jakby grali w niekończącą się grę…
Beyoncé jest światową ikoną muzyki, ale wielu fanów może nie pamiętać, że kiedyś miała obiecującą…
Dziś chcielibyśmy zaprosić was do zapoznania się z surrealistycznymi obrazami stworzonymi przez fińskiego fotografa Juuso…