Jeśli życie realne wydaje Ci się już wystarczająco przerażające, zaczekaj, aż zobaczysz te torty. To naprawdę rzeczy z koszmarów — wypieki o tak złowieszczych wibracjach, że po obejrzeniu warto by przemyć ekran święconą wodą.
Dziś prezentujemy zbiór zdjęć z projektu w mediach społecznościowych „Cakes With Threatening Auras” — profilu, który łączy przerażenie i… piekarniczą pomysłowość. Fotografie pokazują torty od komicznie dziwacznych po wręcz demoniczne. Nigdy wcześniej nie widzieliśmy tylu złośliwie użytych lukrów!
Zaopatrz się w termos kawy i porcję „nie-patrz-na-to”-soku, bo zanurzymy się w krainie przeklętej słodyczy. Gdybyś potrzebował ramienia do wypłakania — jesteśmy tu dla Ciebie. Nie zapomnij zostawić reakcji przy zdjęciach, które przestraszyły Cię najbardziej.
Autorka jednej z omawianych technik, artystka wypieków Jessica Leigh Clark-Bojin z The Pieous, opowiedziała o tym, co odróżnia torty od innych słodkości i podzieliła się swoimi przemyśleniami na temat estetyki jedzenia.
„Pamiętaj, że pracujesz z jedzeniem — ludzie, których znasz, będą to naprawdę jeść. Siedmiometrowy smok z masy cukrowej może wyglądać spektakularnie, ale czy ma sens, jeśli wnętrze jest suche i niesmaczne? Przy tworzeniu jadalnej sztuki smak powinien iść przed estetyką — inaczej lepiej ulepić rzeźbę z gliny.”
#1

#2

#3

#4

#5

#6

Reklama
#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21

#22

Reklama
Jeśli życie realne wydaje Ci się już wystarczająco przerażające, zaczekaj, aż zobaczysz te torty. To naprawdę rzeczy z koszmarów — wypieki o tak złowieszczych wibracjach, że po obejrzeniu warto by przemyć ekran święconą wodą.
Dziś prezentujemy zbiór zdjęć z projektu w mediach społecznościowych „Cakes With Threatening Auras” — profilu, który łączy przerażenie i… piekarniczą pomysłowość. Fotografie pokazują torty od komicznie dziwacznych po wręcz demoniczne. Nigdy wcześniej nie widzieliśmy tylu złośliwie użytych lukrów!
Zaopatrz się w termos kawy i porcję „nie-patrz-na-to”-soku, bo zanurzymy się w krainie przeklętej słodyczy. Gdybyś potrzebował ramienia do wypłakania — jesteśmy tu dla Ciebie. Nie zapomnij zostawić reakcji przy zdjęciach, które przestraszyły Cię najbardziej.
Autorka jednej z omawianych technik, artystka wypieków Jessica Leigh Clark-Bojin z The Pieous, opowiedziała o tym, co odróżnia torty od innych słodkości i podzieliła się swoimi przemyśleniami na temat estetyki jedzenia.
„Pamiętaj, że pracujesz z jedzeniem — ludzie, których znasz, będą to naprawdę jeść. Siedmiometrowy smok z masy cukrowej może wyglądać spektakularnie, ale czy ma sens, jeśli wnętrze jest suche i niesmaczne? Przy tworzeniu jadalnej sztuki smak powinien iść przed estetyką — inaczej lepiej ulepić rzeźbę z gliny.”
#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21

#22

















